Мила Ненова е новият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции

...
Мила Ненова е новият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции
Коментари Харесай

Агенцията по инвестиции има нов директор

Мила Ненова е новият изпълнителен шеф на Българската организация за вложения (БАИ). Тя е назначена със заповед на министъра на нововъведенията и растежа Милена Стойчева и попълня поста, освободен от Богдан Богданов, който беше отпред на БАИ от април 2022 година, само че по-късно стана министър на стопанската система в държавното управление на Николай Денков.

Мила Ненова е магистър по право от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. От 2016 година е шеф на Конфиндустрия България - сдружението на италианския бизнес в България. Притежава опит в ръководството и основаването на двустранни стопански връзки и промотирането на България като добра дестинация за вложения. Има опит и в региона на ръководството на човешките запаси и индустриалните връзки, както и на европейски планове.

„ Убедена съм, че дружно можем да превърнем България в привлекателно място за вложения, основани на гений и благоприятни условия за комерсиализиране на научната и развойна активност в разнообразни браншове. Смятам, че можем да развием най-високотехнологичните от тях, основани на новата вълна нововъведения и по-този метод да градим градивни двустранни взаимоотношения. Разчитам извънредно доста на екипа на БАИ да ни поддържа за постигането на тези цели и да превърнем България в иновационен хъб за Югоизточна Европа “, сподели министър Стойчева при представянето на Ненова пред чиновниците на организацията. Министърът акцентира, че Българската организация за вложения има голям капацитет, който би трябвало да бъде разпрострат, с цел да се ускори икономическият напредък на страната и да се увеличи конкурентоспособността й.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР